Gyakran ismételt kérdesek


Az otthonnak milyen a jellege?

A mi otthonunk kicsinek számít, ezért családias, barátságos a hangulat. A bennlakók 45-50-en vannak.


Hozhatom-e saját bútoraimat a lakrészbe?

A lakrészek kifejezetten bútorozatlanul kerülnek átadásra annak érdekében, hogy a beköltöző lakó a saját ízlésének megfelelően, a legotthonosabban rendezhesse be saját bútoraival a lakrészét.


Hogyan van a lakrész takarítási rend?

Az otthon heti egyszeri kis- és negyedévente egyszeri nagytakarítást véges a lakrészekben. A köztes időben a bennlakó feladata lakrészének rendben tartása.


Van-e lehetőség az értékek őrzésére?

A lakrészekben tartott értékekért az otthon felelősséget vállalni nem tud. A kisebb terjedelmű értékek (pl. ékszerek, értékpapírok) elhelyezhetőek az intézményvezető által felügyelt páncélszekrénybe, melyért felelősséget vállal.


Állandó felügyelet van-e az épületben?

A nappali teljes létszám mellett állandó éjszakai nővérfelügyelet van.


A lakrészben milyen elektromos kisgépek használhatók?

Televízió, rádió, mikrohullámú sütő, hűtőszekrény, kávé- és teafőző. Mindegyikből 1 db. A lakrészben nem üzemeltethető rezsó, hősugárzó. A lakrészben nem tárolható tűzveszélyes anyag.


Orvosi vizsgáló működik-e az otthonban?

Igen, a háziorvos kéthetente rendel az otthonban.


A gyógyszerek beszerzésében segít-e az otthon?

Igen. Az orvos által felírt gyógyszereket az otthon -  a bennlakó
gyógyszerár költségére - beszerzi és azt a főnővér adagolja ki a
bennlakóknak.


Mennyibe kerül a havi térítési díj?

A havonta egyszer fizetendő térítési díj 90.000,- Ft, plusz az étkezési díj. Sokan kérnek részétkezést, ezért van a két költség külön feltűntetve. Az otthon jogosult minden év január 31.-ig a térítési díj mértékét a KSH által közzétett éves infláció mértéke valamit az energia, közüzemi díjak és az élelmiszer árak emelkedésének közös hányadosával megemelni. Ez egy elkerülhetetlen kellemetlen intézkedés, de ez biztosítja az otthon stabil, megnyugtató gazdasági működését.


Mikor kell megfizetni a havi térítési díjat?

Minden hónapban, a nyugdíj kézhezvételekor.


Lehet-e kérni, hogy a napi háromszori étkezés valamelyikét nem kérem, és ha igen, annak értékét le lehet-e vonni a havi térítési díjból?

Lehetőség van arra, hogy az étkezés valamelyikére a bennlakó ne tartson igényt és természetesen ennek értékét az üzemeltető nem számolja fel. Az étkezéseknek konkrét ára van, melynek aktuális értéke mindig olvasható a faliújságon.


Van-e lehetőség a hit gyakorlására?

Természetesen. Saját kápolnánk van, melyben minden szombaton a Bencés Atya tart Istentiszteletet. Ezenkívül meg szokott látogatni minket a pannonhalmi Főapát Úr is.


A látogatás hogyan van szabályozva?

Otthonunk nyílt, azaz innen bármely lakó szabadon elutazhat. A szabály az, hogy eltávozáskor jelezni kell a visszaérkezés várható időpontját. A látogatás időpontja nincs szabályozva, azt a hozzátartozók szabadon választhatják meg.


Van-e lift az emeletek között?

Van lift, mellyel az otthon valamennyi szintje elérhető.


Van-e lehetőség diétás étkezésre?

Igen, aki erre igényt tart, az diétás étkezési ellátásban részesül.


A mosás és a vasalás hogyan van szabályozva?

A szolgáltatás része a mosó- és vasalónő. Tehát a szennyes ruhát csak le kell adni és kimosva, kivasalva kapja vissza a bennlakó.


A televízió-nézés biztosított?

Minden lakrészben lehet televíziót használni. A jelet az otthon biztosítja, a kábelrendszeren mintegy 40 csatorna fogható.


A szobámban fogadhatok fodrászt?

Önköltségi alapon mindenki fogadhat fodrászt, manikűröst, pedikűröst, vagy más szolgáltatót, melynek biztosításában az otthon segítséget nyújt.


Van-e házirend?


Igen van, mely része a beköltöző lakó szerződésének. A házirend biztosítja békés, nyugodt együttélést. A házirendet az üzemeltető, a bennlakók és azok képviselő-hozzátartozói alakították ki. Megváltoztatása csak az üzemeltető és a bennlakók 50% +1 fő, azaz a többség beleegyezésével lehetséges. Ez alól csak az kivétel, ha azt hatósági (pl. tűzoltósági, stb.) előírásra kell megváltoztatni.


Felmondható a már megkötött szerződést?

Igen, a szerződést mindkét fél, indoklás nélkül, 30 nap felmondási idővel felmondhatja.

További részletekről kitől érdeklődhetek?

Az intézmény vezetőjétől, Gyarmatiné Tomasits Magdától, aki a
06 30 730-1825 mobilszámon és a
06 96 471-447 számon érhető el munkaidőben.

Javasoljuk, hogy látogasson el hozzánk, nézzen meg minket és a további részletekről tájékozódjon személyesen!

 

   
     
Az oldal üzemeltetője az NCArt Zrt. © Minden jog fenntartva